facebookinstagrambandcamp


"EdwXcaS - UNI" album out 06.05.2022

EdwXcaS

Edward Suonsilmä x Lorenzo CasanovaEdwXcaS ( Edward Suonsilmä x Lorenzo Casanova) on polymorfinen taideprojekti, jonka vetäjinä toimivat kaksi taiteilijaa: Lauri Uusitalo ja Eetu Kinni. Projekti sai alkunsa Rovaniemellä 2017, kun nämä kaksi sielua tapasivat ja selvittivät maagisesti samankaltaisia polkujaan jotka alkavat Keski-Suomesta, risteilevät hyvinkin läheisesti vuosikaudet toisiinsa törmäämättä Helsingissä ja johtavat myöhemmin Pohjois-Suomeen. Hankkeen pääainekset ovat kokeellisen elektronisen ja multigenremusiikin yhdistäminen puhuttuun sanaan ja kokeelliseen lauluilmaisuun. Lisäksi se saa erilaisia muotoja kuvataiteen, teatterin ja performanssitaiteen kautta ja haluaa elää erilaisten esityspaikkojen ehdoilla. Taiteellinen viitekehyksemme juontaa etenkin metamodernismin ja fluxuksen äärelle. Työskentelytapojamme ovat mm. intuitio, sukellus, telepatia ja hyvä käsityö. Projektissa on nollatoleranssi sisällön tuotteistamiseen ja laskelmointiin, se pyrkii olemaan vapaa käyttämästä taidetta välineenä taiteen ulkopuolisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Filosofiamme on antaa timanttien hioutua eläessämme ja tehdessämme sitä, mitä teemme - huomioiden muinaisen tiedon ja kaiut tulevaisuudesta - muovaten tarinoita nykyisyydessä, jossa kaikki tarinat kohtaavat.Edward Suonsilmä eli Eetu Kinni (s. 1992) on nykyisin Pohjois-Savossa asuva laukaalaisrunoilija. Tekstejä hän on kirjoittanut puolet elämästään, julkisesti viimeiset kymmenen vuotta. Hänen esiintymisiään on nähty niin kotimaisilla kulttuurifestivaaleilla kuin näyttelynavajaisissa, open mic -tilaisuuksissa, oluthuoneilla, murmanskilaisissa rappukäytävissä sekä berliiniläisten hylättyjen talojen pidoissakin. Runojen lisäksi hän on kirjoittanut laulutekstejä, kolumneja, blogia, esseitä, arvosteluja, satuja, reseptejä, mainoksia, käsikirjoituksia ja tekstiviestejä. Hänellä on myös pitkä tausta teatteri- ja performanssitaiteessa.


Lorenzo Casanova eli Lauri Uusitalo (s.1987) on Suolahdessa syntynyt, Rovaniemellä asuva musiikintekijä ja äänitaiteilija, ammattimuusikko, musiikkiteknologi ja nörtti. Kitaristina ja kosketinsoittajana sekä tuottajana ja säveltäjänä Lauri on arvostettu paikoin Suomen underground- ja overground-musiikkimaailmassa. Sibelius-Akatemian opintojen keskeyttämisen ja Lappiin vuonna 2016 muuttamisen jälkeen Lauri on keskittynyt omaan materiaaliinsa, työvälineisiinsä ja menetelmiinsä tietokoneohjelmistojen, syntetisaattoreiden ja kokeellisten tekniikoiden avulla. Lauri löytää itsensä harjoittamasta myös muita taidemuotoja, pääasiassa digitaalisen taiteen ja runouden parissa.


EdwXcaS-kokoonpano laajenee esityksissään usein kolmihenkiseksi, jolloin mukana kokoonpanossa on Visual Artist QXA eli Arttu Nieminen (s.1981). Arttu on kansainvälisestikin meritoitunut, huomattavan tuottelias Rovaniemeläinen videotaiteilija, sekä yksi Rovaniemen kulttuurielämän keskeisiä voimahahmoja. Artun kuvallinen ilmaisu on omaa luokkaansa ja oman kielensä omaavaa syvältä luonnosta, luonnonvoimista ja taiteilijan omilta matkoilta ammentavaa tarinoivaan muotoon asettuvaa metafyysisten salaisuuksien ja totuuksien teräväpiirtoa.


Muisto vain jää

17.8.2023 Voimalan Muusaklubi @Voimala 1889, Oulu (w/Litku Klemetti)

26.8.2022 Hirvitalon uudet peijaiset 2 @Vastavirta, Tampere (w/Lassi Valtonen, Mira Miru, Mister Suomi, Duo Tomas & Juhani, Villit hirvet -kollektiivi, Simu)

16.4.2022 "UNI" album release party @Mustakissa kuppila, Rovaniemi | Visuals by QXA

4.9.2021 Kaivos-festivaali 2021 @Vanha kaivos, Outokumpu | Visuals by QXA

24.7.2021 Karkkila Sounds Better With YOU 11, Liimamäki

18.10.2019 Vanha Asema 110 vuotta - Kulttuurijuhla @Vanha Asema, Rovaniemi | Visuals by QXA

2.8.2019 Mitäs Mitäs Mitäs 2019, Urjala | Visuals by QXA

6.7.2019 HÆPPÆMARATON 2019, Ii

15.6.2019 @Ravintola Täysikuu, Helsinki (w/Rešham)

14.6.2019 Ratto x Vialliset @Suomalais-venäläinen koulu, Helsinki

30.3.2019 Pikkuklubi @Bull Bar&Grill, Rovaniemi (w/Töölön Ketterä) Visuals by QXA

13.2.2019 Termos-klubi @Bingo, Oulu (w/Jonne Piltonen & Kiva talo) Visuals by QXA

18.10.2018 TÄ! -kulttuuriklubi @Kulttuuritalo Wiljami, Rovaniemi (w/Veera & Ümit & Heli Slunga) Visuals by QXA

27.9.2018 Third party vol.3 "Cabin Fever", Inari (w/Hapankulttuurin kerma) Visuals by QXA

7.7.2018 Hæppæmaraton 2018, Ii (w/Sepikka, Cyril Awakens, Sophia Mitiku, etc)

7.4.2018 Kotikissa @Mustakissa kuppila, Rovaniemi (w/DXXXA D & Anselmi) Visuals by QXA


EdwXcaS 2017 - 2023 -
edwxcas@gmail.com⇡⇡EdwXcaS FB⇡⇡